• Lorem ipsum

Waarom kiezen voor houten speelgoed voor kinderen?

16 Jul 2016

Tegenwoordig is er ontzettend veel keuze voor kinderen wat betreft speelgoed. Plastic, hout, met licht, geluid, groot, klein. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een speelgoedje van. Wij heten niet voor niets ‘Het Houten Poppenhuis’ en hebben dan ook grote voorliefde voor houten speelgoed. Maar wat zijn nou de voordelen van houten speelgoed?
 

Houten speelgoed is duurzaam

Eerlijk is eerlijk, kinderen gaan niet altijd zachtzinnig met hun speelgoed om. Het moet dus tegen een stootje kunnen. Houten speelgoed wordt al decennia lang gemaakt van hardhout, zodat het een leven lang mee gaat. Het is zó duurzaam, dat krijg je echt niet zomaar kapot. En wordt het vuil, even met een doekje erover en het is weer zo goed als nieuw.
 

Soms gaat speelgoed zelfs generaties lang mee. Dan spelen kleinkinderen weer met de treinbaan van opa of het houten poppenhuis van oma. Waarom iedere keer nieuw speelgoed komen als ze met het ‘oude’ net zo goed urenlang kunnen spelen?

Vintage speelgoed 

Bijkomend voordeel: omdat houten speelgoed zo lang mee gaat én eventueel gerecycled kan worden, is het ook nog eens goed voor het milieu. Zeker als je kiest voor speelgoed dat gemaakt is van duurzaam hardhout met een keurmerk (zoals FHC).
 

Laat de fantasie maar gaan!

Vandaag de dag heb je veel speelgoed dat geluid maakt, met lichteffecten en heel makkelijk met één druk op de knop is te bedienen. Het wordt kinderen soms té makkelijk gemaakt om met het speelgoed te spelen. Ze hoeven dus ook niet creatief te zijn om een spel te bedenken.
 

Het mooiste van spelende kinderen is de fantasie die ze hebben tijdens hun spel. Hele avonturen worden er beleefd terwijl ze helemaal opgaan in hun eigen wereldje. Het voordeel van houten speelgoed is dat het geen licht geeft of geluid maakt. Kinderen moeten dus hun fantasie lekker de vrije loop laten en zelf de geluiden erbij maken bijvoorbeeld.
 

Spelenderwijs leren

Houten speelgoed vraagt wat ‘werk’. Je kunt niet op een knop drukken waardoor er van alles gebeurt. Kinderen zullen zelf moeten duwen, trekken, draaien en bewegen. Dat zorgt wel voor een actieve geest en het is een aanzet om echt te spelen. Alleen, maar net zo goed met papa, mama, broertjes, zusjes of vriendjes. En daar ontwikkelen de kinderen ook nog hun sociale vaardigheden mee. Met bijvoorbeeld houten puzzels of blokken stimuleren ze ook de fijne motoriek.

Blokken bouwen 

Veilig voorop bij houten speelgoed

Bij de productie van plastic speelgoed komen er vaak schadelijke stoffen vrij die dan ook op het speelgoed zitten. Plus er kunnen makkelijker onderdelen afbreken die kinderen kunnen inslikken. Hout is een natuurlijk materiaal. Er worden geen kunststoffen aan toegevoegd die giftig kunnen zijn. Al met al is houten speelgoed dus gewoon veel veiliger voor je kinderen.
 

En het is gewoon mooi!

De laatste reden om voor houten speelgoed te kiezen voor je kinderen is dat het gewoonweg mooi is. Over het algemeen zijn ze mooi van vorm en enorm kleurrijk. Kijk maar naar de houten poppenhuizen die wij in onze webshop hebben. Stuk voor stuk kleurrijke huizen voor urenlang speelplezier.
 

Het voelt ook altijd nog als een exclusief stukje speelgoed en het is tijdloos. Wie vond het nou niet heerlijk om te schommelen op het hobbelpaard, te bouwen met blokken of om te hameren op een hamerbank? Ook vandaag vinden kinderen dat nog steeds heerlijk!
 

En dat zijn vijf redenen waarom wij voor houten speelgoed kiezen voor kinderen!
 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Elke zaterdag open van 10-16 uur! In onze winkel in Dussen kunt u terecht om rustig even rond te snuffelen en om producten in het echt te bekijken.

Dorpsstraat 8B 4271 AC Dussen. Tel: 085 060 54 27
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »